+421 37 6522 523
+421 915 774 213
+421 903 722 734
Pondelok - Piatok:
09:00 - 12:00
a 13:00 - 15:00
Bombovo
Novozámocka 230
949 01 Nitra

Letný detský tábor s koňmi

 

Kôň je láska na celý život a živý tvor s krásnou dušou. Symbolizuje krásu, voľnosť a pôvab. Tieto majestátne zvieratá si získali už srdcia mnohých detí, či dospelých. Jedným z dôvodov je jeho vnímavosť a citlivosť.  V sedle koňa spoznávame svet z inej perspektívy. V tej chvíli zažívame synchronizáciu medzi nami a koňom a postupne si medzi sebou budujeme puto a vzájomnú dôveru.

 

Letný tábor je miesto, ktoré deťom ponúka priestor na vlastnú sebarealizáciu, vytváranie nových priateľstiev, záujmov a predovšetkým predstavuje leto plné zábavy bez nudy. Letná jazdecká škola ponúka toto všetko a ešte oveľa viac. V srdci prírody deti zažijú zážitky, na ktoré nikdy nezabudnú. V prítomnosti koní sa naučia okrem jazdenia, aj zodpovednosti, rešpektu, tolerancii, obozretnosti, trpezlivosti a všímavosti.

 

 

Je letný tábor s koňmi tá správna voľba?

Každé dieťa je niečím jedinečné so špecifickými záujmami. Ak má vaše dieťa pozitívny vzťah k zvieratám, alebo sa túži naučiť jazdiť na koni, tak v tom prípade je leto strávené s koňmi pre vaše dieťa tá správna voľba. Mnoho detí túži po domácom zvieratku, nie celkom si  však uvedomujú zodpovednosť, ktorú so sebou starostlivosť o toto zvieratko okrem zábavy prináša. Jedným z našich cieľov je preto počas tábora deti naučiť základnej starostlivosti, ktoré si zviera vyžaduje a potrebuje.

 

Jazda na koni pôsobí pozitívne na naše telo. Rytmické pohyby koňa priaznivo vplývajú na našu psychiku a zvyšujú schopnosť koncentrácie pamäti. Okrem toho jazda na koni je dokonalým relaxom a vyvoláva v nás pocity šťastia.  Pre mnohé deti sú tieto nádherné stvorenia láskou na prvý pohľad. Kone si svojich obdivovateľov často-krát získajú  na ich ušľachtilý vzhľad, pohyb plný elegancie, ktorú dosahujú pri chôdzi či behu a pocit slobody ktorú zosobňujú.

 

Pre deti,  ktoré nechcú o týchto zvieratách len čítať, ponúkame príležitosť priameho kontaktu s koňmi a možnosť ich bližšie spoznať. Predsa len, človek môže o niečom stokrát počuť, no nie je nad pocit to aj skutočne vidieť. Kôň je inteligentné zviera, ktoré je ochotné nás pri správnom zaobchádzaní obdarovať nefalšovanou láskou. Počas pobytu v tábore sa deti naučia okrem  iných vecí poznatky o tom, čím kone kŕmiť, čo je to stojisko, alebo akým spôsobom docieliť, aby kôň nadvihol nohu.

 

 

Začiatočník alebo pokročilý? Vítaní sú všetci.

Jazdeniu sa chcú venovať všetky vekové kategórie s rôznym stupňom pokročilosti v jazdení, od detí, ktoré na koni ešte nesedeli, až po skúsených jazdcov, ktorí sú v konskom sedle ako doma. Je samozrejmosťou, že  prvé stretnutie medzi veľkým, mohutným zvieraťom a dieťaťom nemusí prebiehať podľa predstáv. Dieťa môže ovládnuť strach z koňa. Tento pocit  pomáhajú odstrániť naši profesionáli, ktorý sú k dispozícií pri každom styku dieťaťa s koňmi a prispieva k tomu aj postupné lepšie zoznámenie sa s koňom.

 

Mladým začínajúcim jazdcom je potrebné venovať tú najlepšiu, dôkladnú prípravu, v ktorej si osvojujú základné jazdecké návyky a správne držanie tela. Všetko za pomoci a dohľadu  profesionálov, ktorí vedia predpokladať reakcie koňa. Predtým, ako dieťa vysadne prvýkrát na koňa, sa v počiatočnej fáze naučí ako svojho koňa pripraviť na jazdu. Tento proces zahŕňa aktivity dôležité pre pohodlnú jazdu nie len koňa, ale aj samotného jazdca.

 

Medzi nevyhnutné činnosti zaraďujeme očistenie kopýt, vykefovanie celého tela a nakoniec použitie správneho postupu pri zakladaní uzdy, či pripnutí sedla. Neskôr sa musí naučiť ďalšiu podstatnú časť, ktorou je bezpečné nasadanie a zosadanie z koňa. A potom konečne príde  ten čas, kedy môže dieťa nasadnúť na koňa a trénovať jeho ovládanie za pomalej chôdze koňa. Pokročilý, skúsenejší jazdci, čo už majú niekoľko jázd za sebou, sa naučia základom drezúry, či iným praktikám, na dosiahnutie vyššej úrovne jazdectva so štýlom elegancie.

 

 

Leto plné zážitkov

Leto strávené v čarokrásnej rozmanitej krajine, s novými priateľmi, predstavuje ten najlepší spôsob využitia voľného času na zábavu a zároveň vzdelávanie v hravej forme. Každým novým dňom možno očakávať nové zážitky a prekvapenia, ktoré pobyt v prírode prinesie. Neváhajte ani minútu a príďte sa sami pozrieť do nášho tábora. Spolu s koníkmi sa na vás už tešíme.

 

Ak bol tento článok pre Vás užitočný, nezabudnite lajknúť náš Facebook