+421 37 6522 523
+421 915 774 213
+421 903 722 734
Pondelok - Piatok:
09:00 - 12:00
a 13:00 - 15:00
Bombovo
Novozámocka 230
949 01 Nitra

Indiánsky tábor? Čo všetko čaká Vaše ratolesti?

Je vaše dieťa pokročilým jazdcom na koni alebo len o koňoch sníva? Miluje prírodu a jej poznávanie je pre neho zábavou? Má šikovné rúčky a kreatívnu myseľ? Vyberte mu z našej bohatej ponuky Bombova Indiánsky tábor (Western koníčky a koniny), kde zažije nezabudnuteľné chvíle pri koňoch, upevní svoje puto s prírodou a získa nové priateľstvá.

 

 

Jazdecký kurz pre začiatočníkov aj pokročilých

 

Jazdenie na koni je pre každé dieťa nádherným zážitkom ale aj prínosným koníčkom, ktorý má výborný vplyv na jeho zdravotný aj psychický stav. Jazdec na koni musí vedieť udržiavať rovnováhu, pričom sa formuje jeho chrbtica, nohy, ruky a zadok správnym smerom. Aj keď sa to nezdá, pri jazde na koni sú namáhané všetky svaly v takej intenzite, akú vydávame pri behu. Dieťa sa pri pravidelnom jazdení udržiava v dobrej fyzickej zdatnosti a posilňuje si imunitný systém, nakoľko sa jedná o exteriérový šport.  

 

Jazdenie nie je len športovou aktivitou. Pre mnohých je to neoceniteľný relax, úľava pre dušu a telo, spojenie úsilia a radosti. Plusom pre psychický vývoj dieťa je aj samotné staranie sa o kone, ktoré zahŕňa kŕmenie, čistenie, kedy dieťa nadobúda zodpovednosť a cit k zvieratám, čím sa pozitívne formuje jeho osobnosť.

 

Jazda na koni nie je jednoduchá. Kone sú citlivé zvieratá, ktoré dokážu jazdcovi pri vzájomnej dôvere a rešpekte verne slúžiť. Tak ako sa správame ku koňom, tak sa budú oni správať k nám. Pri jazde na koni je potrebné chovať sa s rešpektom, porozumením a citom, čo sú pre vývoj dieťaťa dôležité vlastnosti, podľa ktorých by sa malo správať aj v spoločnosti.

 

V rámci nášho kurzu sa dieťa zúčastní troch jazdeckých hodín, počas ktorých sa naučí základy starostlivosti o kone. Pod vedením skúsených inštruktorov absolvuje jazdu na koni v krytej alebo vonkajšej jazdiarni. Pokročilí jazdci môžu skúsiť jazdu vo voľnej prírode, samozrejme pod vedením inštruktorovNaši mladí jazdci sa môžu zapojiť do celoletnej súťaže Bombova DUPKAJ SMELO, kde zúžitkujú svoje nové skúsenosti a tí najlepší budú odmenení zaujímavými cenami.

 

 

Poznávacie aj oddychové výlety

 

Pre deti sme pripravili bohatý program, ktorý zahŕňa návštevu banského múzea a kúpaliska. Banské múzeum v Banskej Štiavnici je zaujímavou a náučnou prehliadkou starobylých, originálnych banských priestorov. Vaše deti budú mať z prehliadky jednoznačne radosť, keďže ju absolvujú s prilbou, plášťom a lamou. Uvidia nádherné priestory baníckeho mesta a získajú mnoho zaujímavých informácií o ťažkom živote baníkov. Po získavaní vedomostí deťom doprajeme zaslúžený oddych vo Vodnom Raji Vyhne, kde si užijú nespočetné množstvo zábavy na tobogánoch alebo pri športových aktivitách.

 

 

Aktivity počas celého dňa

 

Dnešná doba nepraje zdravým sociálnym vzťahom. Pri všetkých technológiách sú hlavne deti vytrhnuté z bežného života, a namiesto toho aby trávili svoje detstvo s priateľmi, pohrúžajú sa do digitálneho sveta plného nepravých a klamlivých vzťahov. Preto sa snažíme, aby si deti svoj čas v tábore prežili aktívne. Nové priateľstvá a výnimočné zážitky získajú pri pestrých hrách, pripravených pre rôzne vekové kategórie. Čakajú ich hry ako Buldog, Mačka a myš, Ninja, Dekomlat, Ulička rúk, Bodkovaná, Hututu, a mnohé iné. Deti sa pri nich odreagujú, nabijú novou energiou a hlavne sa zabavia so svojimi priateľmi.

 

Šikovné rúčky nájdu svoje uplatnenie pri tvorbe indiánskych výrobkov. Pod vedením našich animátorov vyrobia svoje vlastné lapače snov, náramky priateľstva, čelenky, bublifuky a lampióny. Ich kreatívne výtvory im budú doma pripomínať prekrásne chvíle strávené s priateľmi. Pri večernom ohni si vypočujú tajomné mystické príbehy, zažijú tú pravú opekačku a zabavia sa pri rozmanitých večerných hrách. Zážitky z tábora budú pre nich nezabudnuteľnými chvíľami, na ktoré budú určite radi spomínať aj v dospelosti.

 

Tábor je organizovaný v príjemnom prostredí Ranča Nádej v obci Svätý Anton. Areál ranča je ako stvorený pre deti. K dispozícií sú pre Vaše ratolesti pestré možnosti športových aktivít, preliezky, pódium pre ich predstavenia a rozprávkovo krásna príroda vôkol. Všetky aktivity detí prebiehajú pod dozorom skúsených a profesionálne vyškolených animátorov, ktorí si pre deti pripravili bohatý program. Doprajte Vašim deťom aktívne strávený čas v prírode, kde sa zoznámia so základmi jazdectva a zažijú nádherné chvíle so svojimi novými priateľmi.

 

Ak bol tento článok pre Vás užitočný, nezabudnite lajknúť náš Facebook