+421 37 6522 523
+421 915 774 213
+421 903 722 734
Pondelok - Piatok:
09:00 - 12:00
a 13:00 - 15:00
Bombovo
Novozámocka 230
949 01 Nitra

Brigáda animátor v tábore? Si na to vhodný(á)?

 

Aj ty už rozmýšľaš, čo robiť v lete, aby si nesedel len tak doma na gauči a nepozeral len do mobilu, ale niečo si aj privyrobil? Chcel by si skúsiť aj niečo iné ako len brigádu v obchode alebo v kaviarni, no nenapadá ti nič lepšie? Staň sa animátorom a zaži to, čo si ešte nezažil.

 

 

Máš to v sebe?

Základnou podmienkou, ktorú musí každý animátor bezpodmienečne spĺňať je pozitívny vzťah k deťom. Vyčariť deťom nefalšovaný úsmev na tvári je skvelý pocit, ktorý dokáže potešiť snáď každého človeka. Kreativita, vášeň a pozitívny prístup k životu sú veľmi žiaduce vlastnosti pre vykonávanie tejto jedinečnej práce.

 

Animátor musí byť taktiež zodpovedný a spoľahlivý, pretože mať na starosti deti nie je vždy len o zábave. Niekedy to môže byť aj náročné, no v takýchto situáciách vedúci v tábore nikdy nestráca hlavu, ale ide deťom príkladom a hľadá riešenia. Riešenia, ktoré zaženú nudu a zanechajú nezabudnuteľné spomienky. Extrovertná povaha je veľkým plusom pre vykonávanie tejto práce. Vedieť zo seba urobiť tak trochu šaša nedokáže každý, ale každý sa vie baviť. Príjemné a sympatické vystupovanie je pri práci s deťmi veľmi podstatnou časťou, ktorú vedúci musia splniť, aby boli malí účastníci tábora spokojní a šťastní.   

 

 

Zábava a jedinečné zážitky

Skvelé leto nabité neopakovateľnými zážitkami nemusí byť len hudobný festival alebo dovolenka pri mori v exotickej destinácii s kamarátmi zo školy, môže to byť aj práca animátora. Byť animátorom v tábore so sebou nesie nekonečnú zábavu. Leto plné hier, súťaží, pohybu a dobrodružstiev je to, čo tábory vďaka vedúcim prinášajú. Ak máš v sebe aspoň kúsok zmyslu pre humor, žiadna nuda určite nehrozí. Pre každého sa nájde niečo, máš čarodejnícke schopností, umeleckú dušu či športové vlohy, si ten správny typ do tábora.

 

Pobyt na čerstvom vzduchu je prospešný pre každého z nás a v letných táboroch si ho zaručene kopec užiješ. Všetko sa dá obrátiť na zábavu, stačí len trochu chcieť. Vedieť aj v upršanom dni nájsť aktivity, ktoré nie len zamestnajú telo a myseľ, ale aj rozosmejú detské tváre, je to, čo animátor dokáže svojou šikovnosťou priniesť. Každý deň je iný a neopakovateľný. A celý turnus vždy ubehne tak rýchlo, nikomu sa nechce odchádzať z tohto malého šťastného sveta. Všetkým sa cnie za tými všetkými šťastnými chvíľami strávenými, ktoré sú takým kvôli úžasným deťom a animátorom.

 

 

Noví priatelia

V táboroch sa vytvárajú nové priateľstvá ako na bežiacom páse. Prídeš a hneď spoznáš kopu nových ľudí, ktorí ti rozšíria obzory. Animátori sú jedna veľká táborová rodina, ktorá ostáva priateľmi aj mimo jeho brány. Tím ľudí, ktorí majú rovnaké záujmy a vášne je to, čo u nás zaručene nájdeš. Nezáleží na tom, čo študuješ teraz alebo na akú školu sa v budúcnosti chystáš, podstatné je chcieť tešiť iných a popri tom sa zabaviť. Jednou z najväčších výhod tejto práce sú aj pedagogické a vodcovské skúsenosti, ktoré ti zostanú na celý život. Animátor je zodpovedný za deti a pri nich je potrebné byť neustále v strehu, pretože detská sú veľkí výmyselníci a stále chcú objavovať. Našťastie na toto nie je animátor nikdy úplne sám, pretože „kamoši-amoši“ sú v tom všetci spolu a navzájom si pomáhajú. Neboj sa, keď máš pocit, že nič nevieš, všetko ťa naučia školenia.